Ненад Милкић у ЈУ Народној библиотеци „Рибник“ Рибник

У препуној читаоници Библиотеке 7. 11. 2023. године о својим књигама говорио је Ненад Милкић.
Милкић је један од писаца новије и млађе генерације. Аутор је седам романа и двије збирке поезије, аутор и коаутор више научних радова. Добитник захвалница као што су: Захвалница Ратних ветерана, инвалида и породица погинулих бораца Србије; Орден косметске звезде 2. Реда; Плакета општине Мали Зворник; Захвалница копнене војске Србије; Благодарје Равногорског покрета и многе друге захвалнице као и награде. Савез писаца Русије-Градска организација Москва, Ненаду Милкићу додијелила је Пушкинову награду за ,,Верност речима и делима“. Милкић је члан Удружења књижевника Србије и Републике Српске и један је од најчитанијих српских прозних стваралаца данашњице. За Милкића критичари кажу да пише о темама о којима други ћуте а током гостовања у нашој Библиотечи публику је упознао са широким опусом досадашњег стваралаштва. Публика а посебно млађа публика у тишини је помно слушала причу Ненада Милкића.
Након двије збирке поезије Ненад је написао свој први роман ,,Зовем се Дуња“ , а онда пише трилогију-,,Ми смо бранили Кошаре“. ТРи књиге базиране на истинитим догађајима и свједочењима: ,,Бесмртни батаљон“, Зов карауле“ и ,,Последња стража“. Последњи роман носи назив ,,Дистимија“ и говори о животу седамнаест ликова.
Гостовање Ненада Милкића била је прилика да се млађе генерације упознају са временом и јунацима времена о којем Милкић пише и сачувају успомену на њих. На крају гостовања Милкић је рекао да ће и даље да пише о темама о којима се ћути и да он воли да иде тежим путем јер је то трајнији пут и да он на тај начин оставља своја писана дјела генерацијама да уче шта је било у овом времену.